Even voorstellen;

Wij zijn Roberto & Ilse Vaes, gehuwd en samen trotse ouders van drie kinderen.

Onze praktijkruimte ligt op Hoofdstraat 71 in Budel-Dorplein waar we dichtbij woonachtig zijn.


Ilse Vaes-Govers

Mensen en energieën hebben altijd mijn aandacht getrokken.

Als jong kind, kan ik me nog herinneren, zag ik de aura's (energie velden) om de mensen heen. In mijn vroege pubertijd heb ik dit geblokt, omdat ik het idee had, bevooroordeeld naar mensen te gaan kijken. Een voorbeeld: ik was bang iemand met een grijze waas in de aura door flink alcoholgebruik als "alcoholist" te zien i.p.v. als mens.


Mijn docenten gaven op school al verschillende malen aan dat een studierichting als maatschappelijk werk een goede keuze zou zijn, maar zo eigenwijs als ik was/ben ging ik de metaal in. In de 13 jaar dat ik werkzaam was als constructie bankwerker/lasser ontstond toch steeds meer de interesse in het welzijn van mens en dier. Hierdoor ging ik steeds vaker cursussen en lezingen volgen om mijn kennis verder uit te breiden.


Nadat ik in 2003 startte met het magnetiseren van mens en dier, besefte ik langzamerhand dat goed weten wat je doet, bescherming, vertrouwen en medische kennis wel degelijk noodzakelijk is.


Uiteindelijk ben ik in 2009 gestart met een opleiding aan het ANZN in Eindhoven (Academie voor Natuurgeneeskunde, Zuid Nederland) en die heb ik succesvol afgerond met het laatste stukje via HJBC (Het Johan Borgman College, tegenwoordig instituut CAM) waar ik tevens mijn MBK en PSB heb behaald. Hierdoor kunnen verschillende behandelingen, afhankelijk van uw behandeling/verzekeringspakket vergoed worden door de zorgverzekeraar. Naast mijn studie als natuurgeneeskundige ben ik in 2013 geslaagd voor mijn opleiding Holistic Pulsing bij de "Vrije Stroom". De combinatie van Holistic Pulsing met energetische therapie is waar mijn hart ligt en maakt het voor mij compleet. In september 2015 heb ik de mogelijkheid gekregen de master opleiding te volgen, om zo zelf les te geven in Holistic Pulsing. Eind 2017 heb ik mijn docenten diploma behaald.


Naast mijn studie en werkzaamheden in de fabriek, op locaties of op de bouw, heb ik veel aan vrijwilligerswerk gedaan in onder andere verpleeghuizen, EHBO, de Zonnebloem en stervensbegeleiding, werken met dementerende, vrijwilliger bij Groeirijk (GGzE) en was ik werkzaam als zzp-er en vrijwilliger bij 'Samen sterker worden'  herstelwerkplaats in Cranendonck. Momenteel zet ik mij nog in als initiatiefnemer en voorzitter van Den Hoof Cranendonck voor een verbindingstuin in onze gemeente. 


Met zelf de nodige levenservaring op zak en die van cliënten, hoop ik een mooie bijdrage te kunnen leveren op het gebied van herstel en ondersteuning.


Roberto Vaes

Voor sommige al een bekend gezicht in de praktijk.

Vaak ben ik op de achtergrond aanwezig en neem ik een deel van de administratie op mij. Ongeveer 20 jaar geleden zijn we samen gestart met magnetiseren (Reiki destijds), numerologie en reïncarnatie. Behandelingen deden we vooral met zijn tweeën. Doordat ik destijds als zelfstandige begonnen ben en dat steeds drukker werd, is vooral Ilse zich toen verder gaan ontwikkelen in het welzijn van mens en dier. Het bedrijf heeft de bouwcrisis van 2010 niet overleefd, waardoor ons leven aanzienlijk veranderde. Van luxe en een ruim leven, kwamen we in zware levenslessen. Het was een tijd van overleven. In tijd van armoede hebben we ons herpakt en alles leek langzaam weer voor de wind te gaan. Totdat eind 2016 ik ineens heel veel pijn in mijn onderrug kreeg en verlammingsverschijnselen vertoonde. Na een tijd van vier maanden plat liggen en uiteindelijk met spoed naar Maastricht, werd ik nog net op tijd geopereerd en werd verlamming voorkomen. In die tijd ben ik na gaan denken wat me letterlijk bijna lam geslagen had. Het roer mocht om. Ondanks ik later te horen kreeg dat de schade in de onderrug blijvend is en fysieke belasting niet meer mogelijk zal zijn, heeft het me geleerd om niet te kijken naar beperkingen, maar naar de mogelijkheden. In de tijd dat ik plat moest liggen heb ik mijn Iriscopie behaald, en later toen het fysiek even beter ging mijn basiscursus Holistic Pulsing.


In de praktijk hebben we ons altijd ingezet de tarieven zo laag mogelijk te houden om bereikbaar te zijn ook voor de mensen die het financieel minder hebben. In zware tijden hebben we zelf veel gemist aan steun van gemeente, overheid en dergelijke, maar mochten we ons rijk prijzen met een warm nest om ons heen en veel hulp van vrienden en kennissen. Ik begrijp zelf maar al te goed, dat niet iedereen zoveel mensen om zich heen heeft. Daarom wil ik me nu vooral inzetten voor hen die het hard nodig hebben.


Op afspraak stel ik de praktijk open voor mensen die behoefte hebben aan een gesprek, om zo emotionele steun te bieden vanuit een stukje ervaringsdeskundigheid.


Laat me duidelijk zijn,.. ik ben geen gecertificeerd ervaringsdeskundige, maar wil er graag zijn voor de mensen die het nodig hebben.


Mijn eigen ervaringen zijn:


  • Stress van een eigen bedrijf
  • Relatie problemen
  • Suïcide gevoelens
  • Afwijzing bij instanties
  • Geen hulp kunnen vinden
  • Leven in armoede
  • DepressieZoek altijd eerst professionele hulp!! Als het niet lukt kunnen mijn partner of ik je eventueel helpen je te begeleiden naar de juiste instanties. Bij suïcidegevoelens, laat ze horen. De meeste mensen die het leven als pijnlijk, eenzaam en/of  uitzichtloos ervaren, of waarvan het verdriet te groot is om te dragen, daar is een suïcidepoging doen, de dood, niet het doel. Zij zoeken in wanhoop naar een oplossing voor de situatie waarin zij verkeren. Vaak zijn er lange wachtlijsten en om als tussenoplossing een steun te kunnen zijn, bied ik graag mijn diensten aan. Niet alleen voor gedupeerden, maar ook voor naasten. De inloop gaat alleen op afspraak.


'Samen willen we klaarstaan voor de medemens'