Geleide meditatie

Ben jij op zoek naar en manier om jezelf te ontladen en op te laden, je bewustzijn te verruimen? Neem dan eens deel aan een meditatie avond.
Meditatie is een simpele methode waarmee je orde kunt scheppen in de drukte in je hoofd. Stress verminderen en je meer positiviteit en geluk ervaart. Meditatie biedt veel voordelen, zowel op fysiologisch als psychologisch vlak. Zo neemt de bloeddoorstroming neemt toe, het verbeterde communicatie tussen de twee hersenhelften, immuunsysteem wordt sterker, meer compassie en empathie, ontspannen van het zenuwsysteem, meer hersengolf coherentie, meer emotionele stabiliteit, beter is staat om objectief waar te nemen en minder last van rusteloosheid.

We kennen meditatie in vele vormen. In de praktijk zal je vooral geleiden meditaties tegenkomen.

Nadat we eerst starten met een meditatie om ons zelf te ontladen en positief op te laden, gaan we na een korte pauze met een inzichtkaartje beginnen aan een meditatie waarin ons onderbewuste inzichten naar boven laat komen. Dit zijn vaak handvatten waar je weer mee verder kunt.

Voel je welkom om mee te doen.


Deelname: €10,-
Water/thee, matjes, kussentjes en dekens aanwezig.


Individuele meditatie


Individuele meditatie

Vindt u het moeilijk om in een groep te mediteren, dan behoort één op één meditatie tevens tot de mogelijkheden.


Deelname: €25,-


Vollemaan meditatie

De maan heeft meer invloed op ons leven dan we onszelf vaak bewust zijn. De maan zorgt in de natuur voor springvloed wat soms leidt tot overstromingen, zo ook binnen in onze gevoelswereld. Het is ons instinctief en intuïtief reageren, het is onze emotionele reactie en ons onbewust zijn. Men voelde zich vroeger er meer mee  verbonden en beleefde de maan vaak op zielsniveau. Men hield rekening met de verschillende standen en invloeden. Zo spreekt men nog steeds van de maanstonde van de vrouw.  Bij de volle maan leeft men met optimale energie. In het negatieve uit dat zich vaak in toenemend geweld, alcoholgebruik, boosheid, maar ook heviger bloeden van wonden. In het positieve wordt vooral opwinding, blijheid en levensvreugde ervaren. Ook wordt er meer of helderder gedroomd.

De kracht van de maan is vaak sterk te voelen en dat gaan we inzetten/gebruiken om meer inzichten en helderheid te verkrijgen. Dit doen we dus via een meditatie waarbij we ons gaan verbinden met de maan.

Als je bewust met de maan bezig bent kom je beter bij de bron en is het makkelijker achter de dingen kijken. Wij zien de maan omdat de zon haar als spiegel gebruikt. De spiegel waar we soms wel en soms niet in durven te kijken. 


Deelname: €10,-

Eindjaarsmeditatie

Bij de eindejaarmeditatie nemen staan we nog even stil bij wat is geweest.

Een korte terugblik in het afgelopen jaar. Bewust zijn van de veranderingen die we hebben doorgemaakt. Met een korte kijk in de toekomst krijgen we een boodschap mee voor in het nu. Zo sluiten we het oude jaar af, met daarna een gezellig samen zijn bij de vuurkorf met een kop warme chocomelk en een heerlijke oliebol! 


De eindejaarmeditatie is alleen bedoelt voor cliënten of personen die deelgenomen hebben aan een activiteit van de praktijk.

Gelieve op tijd aan te melden.