Activiteiten gegeven door;

Anja Spelters


Cursus (kinder) Typologie

De typologie van de 4 temperamenten: Lucht, vuur, water en aarde

Typologieheeft als doel de persoonlijkheid van mensen te ontdekken vanuit de aangeboren eigenschappen. Dit noemen ze het temperament.

Al eeuwenlang weet men dat het menselijk gedrag vergelijkende eigenschappen bezit van de vier elementen: vuur, water, lucht en aarde. Een erg gedreven persoon wordt daarom een vuurtype genoemd, een gevoelig en naar binnen gekeerd persoon stemt overeen met de eigenschappen van het element water. Het sportieve en beweeglijke luchttype bezit overwegend eigenschappen die overeenstemmen met het element lucht. Het aardetype dat houdt van zekerheid, veiligheid en stabiliteit bezit veel eigenschappen van het element aarde.

Ieder mens is een unieke mix van alle 4 de temperamenten waarvan er 1 of 2 de overhand nemen.

Kindertypologieis een verdere uitdieping van de typologie en helpt het in kaart brengen van de ware identiteit van het kind. Je kan dit zien als een handleiding voor de opvoeding van kinderen volgens hun aangeboren persoonlijkheid.

In deze tijden hebben kinderen het niet makkelijk door de moderne samenleving die prestatiegericht is en op materialisme is gebaseerd. Met daarbij ook nog de coronaperikelen is de vraag naar hulp groot. Vaak kijken ouders machteloos toe hoe hun kind worstelt met zichzelf, ongelukkig is of op het verkeerde pad terecht komt… De massale toename in de kinderpsychiatrie is hiervan het grote bewijs. Deze cursus geeft inzichten en handvaten die jou en je kind terug op weg helpen.Voor wie is deze training?

  - Ouders

  - Leerkrachten

  - Opvoeders

  - Iedereen die met kinderen werkt


Wat brengt je deze cursus?

  • Je krijgt inzicht over welk type je bent als ouder, opvoeder, leerkracht…
  • Je leert jezelf en anderen (familie, vrienden en collega’s) beter kennen waardoor je het gedrag van anderen beter zal begrijpen
  • Je krijgt duidelijke handvaten om kinderen op te voeden volgens hun temperament. Deze handvaten bieden een oplossing voor opvoedingsproblemen.
  • Je leert de kwaliteiten van je kind(eren) kennen waardoor je het beste in hen naar boven kan halen
  • Veel problemen kunnen worden voorkomen omdat ook de valkuilen duidelijk worden
  • Je kan je kind(eren) op de juiste manier begeleiden waardoor ze evenwichtiger opgroeien


Praktisch

Het is een theoretische uiteenzetting ondersteund door tal van praktijkvoorbeelden. Er is voldoende tijd voorzien voor interactieve uitwisseling met medecursisten

We werken met kleine groepjes dus de plaatsen zijn beperkt! Tip voor opvoed(st)ers en leerkrachten: vraag na bij je werkgever of je de cursus mag volgen als vorming.


Dinsdagavond van 19:30 tot 21:30

Data: 29/11 - 13/12 - 27/12 - 10/01 - 24/01 · 02/02

Deelname: € 225 inclusief cursusboek

Locatie: Praktijk De Weerspiegeling, Hoofdstraat 71,Budel-Dorplein (NL)


Inschrijven mogelijk via de website van Anja Spelters

Interactieve lezing:   

 'Je kind, je spiegel'


Gegeven door Anja Spelters


In deze korte, interactieve workshop nemen we je mee in de wereld van spiegelen. De meeste ouders herkennen wel dat wanneer je niet lekker in je vel zit, je dit ook terugziet bij je kind(eren). Ben je als ouder gestrest of opgejaagd, net dan vertoont je kind lastig gedrag of vraagt extra aandacht.Toch gaat spiegelen nog dieper.Wist je dat kinderen met hun gedrag aan hun ouders willen vertellen wat er in hén speelt en nu aandacht vraagt? Kinderen kijken namelijk dwars door hun ouders heen. Een kindertolk® is een spiegelexpert en kan de levensles van kinderen aan hun ouders in rakende woorden overbrengen. Zowel de ouder als het kind worden op deze manier tegelijkertijd geholpen.Na het volgen van deze workshop ga je anders naar het gedrag van je kind(eren) kijken.Wanneer: Dinsdag 25 oktober om 19u30Locatie: Praktijk De Weerspiegeling Hoofdstraat 71, Budel-DorpleinKosten: € 20Inschrijven kan via mail: anja@spiegelkind.be of tel. 0032498070853


Di 25 okt 19:30 uur - 21:30 uur

Locatie: Hoofdstraat 71 Budel-Dorplein


Contactgegevens Anja Spelters

Haspershovenstraat 42, 3900 Pelt BE

Tel:+32 498 07 08 53

Mail: anja@spiegelkind.be

Website: www.spiegelkind.be